lördag 24 november 2007

Det hände sig vid den tiden...



Firar socialbidragstagare jul? Ska de det nu när det valt att tillhöra den skara som lever på våra pengar..?
Ett val måste det ju vara.. förmånligare livvstil har man svårt att föreställa sig.. Tänk att slippa vara delaktig i samhället och ha ett jobb där man behövs.. Eller kanske vara frisk & kry.. Man betackar sig..
Eller ..tänk om man inte tillhörde gruppen som kategoriseras som tärande..
..Man förstår ju valet.. Vem skulle inte vilja leva efter bidragsnormen? Och vem skulle inte vilja att någon klokare gick in och sade: Vi låter bidraget komma till eder... sedan.. ty sånt bidrag hörer januari till..

Förmodligen skulle varken samordnande tjänsteman eller vuxennämndens ordförande känna sig kränkta. Sakliga underbyggda argument gör ju situationen glasklar..
funderar på om man inte borde vidga jämlikhetsprincipen till att omfatta alla kommunens pengar..
pengar till julluncher, julbord och julfika.. klappar och ..löner . Dessa tas ju ifrån den gemensamma potten.. Vi kan väl vänta till januari med sånt..? Vi vet ju hur svårt det är att få ihop det.
Julmaten och klapparna lär vara billigare då. Tänk vad vi skulle spara...
Julen skulle vi ju egentligen kunna strunta i eller kanske flytta..
Och de där ramadanisterna.. de firar ju inte i alla fall. De brukar äta nåt gott , se på tv och ge varandra nån lite present.. Jag menar..vad är det för firande?

770 ungar.. De får väl skylla sig själva som valt sådana föräldrar.. Kom inte och säg annat..

Låt de fattiga vara fattiga ty fattigdom hörer sådana till


http://hd.se/inrikes/2007/11/23/de-faar-fira-jul-utan-pengar/
Johanna Nilsson, som är samordnare av försörjningsstödet, anser att det finns goda skäl att hålla inne betalningen.— Vi har beslutat att vi alltid ska betala ut den 27. Och vi ser ingen anledning till att vi ska betala ut pengar innan jul. Tvärtom är det ju så att många som har försörjningsstöd har svårt att hushålla med sina pengar. Det blir svårare att få pengarna och räcka till om man får dem innan jul, säger hon och fortsätter:— Dessutom är det väldigt många av de som får pengar av oss som inte firar jul. De firar till exempel ramadan i stället. Då blir det ju konstigt om vi betalar ut pengar innan jul men inte tar någon hänsyn till ramadan. Vi har ett jämlikhetsperspektiv.

Inga kommentarer: