lördag 15 december 2007

Jo, min TV har en knapp där det står on /off...

Vaknade med TV:n på.. efter mindre än tre minuters slötittande befann jag mig nära näsduksnöd.. Det borde vara olagligt med program av denna manipulerande, sockersöta och rättrådiga karaktär. Alldeles särskilt om dessa program är ett icke varudeklarerat, utpräglat kristet, eller för all del annat religiöst och mer än en smula etnocentriskt propagandapaket..

ett yttepytte stänk av mångkultur uppenbarade sig visserligen i just detta avsnitt, men då i form av perspektivet oäkta barnbarn med inslag av annat än MeProperAmericanChristianGranddadUrsprung. En granddad som givetvis, strax innan programslut, förbarmar sig över dottersonen som då , trots sitt dubbla handikapp, oäkta och utan stamtavla, ändå ”räknas”
Serien, för det finns många, många program av samma slag, placeras historisk i ett 1800-tal präglat av rättrådighet och gudsfruktan befolkat av 99,9 % (ej statistiskt säkerställd procentsats utan mera en alldeles subjektiv värdering) rättgörande människor samt en, eller möjligen två, avfällingar som på slutet gör bot och blir ”bra människor”

Brun sås och kokt potatis..

... höll på att glömma den obligatoriska draken.. en kvinna..såklart.. som fungerar som den lilla bit grape i allt det söta som hindrar tittaren från att kräkas av överdosen...

Denna lilla fiktionella mikrovärld skulle möjligen, precis som Elsa Beskows färgade tanter och en blå man, kunna appliceras på VärldenoVerkligheten .. Vad tycker Du? Lek en stund med tanken.. kan Du besätta rollerna? Vem får vilken?

Och det största problemet av dem alla...

Ska vi kalla det....
Det lilla huset på kommunen eller staden?

Inga kommentarer: