tisdag 10 juli 2007

Hjärta..


Bra att ha skulle väl de flesta tycka .. Beroende på vad man lägger i begreppet kan det rent av vara nödvändigt. Det jag tänkte på var dock inte det fysiska konkreta välfungerande maskineriet vi lyckligt lottade har ... utan vilken grad av engagemang/ känsla man väljer att visa , dela, eller ge utav ..

Målet för engagemanget varierar, från de stora livsavgörande frågorna till de mindre men för individen nog så viktiga... -för gräslök även midsommaren 2078, -främjande av Vettlösa Kaniners Rätt Till Likadana Kålsupare eller kanske Korståg för Hörnskåpens Bevarandemen också hjärta av den typ som följer med i bärandet av den vackraste av tröjor tillhörande det stoltaste av lag; Landskrona BoIS

I kontrast till hjärta finns, förutom den livsfarliga likgiltigheten, det näst värsta tillståndet; Plussitivitetsbrist! Tänk att det finns människor som all sin vakna tid gnäller , kverulerar och gör livet o-roligt för de som är snälla(?) nog att upplåta sina öron åt det..

Till er vill jag säga:

Det är idag du ska vakna & lukta på kaffet

När du en gång träffar Sankte Per eller vem som nu är portvakt i just ditt himmelrike ... . , -inbilla dig inte att du får egen kupé , vackra vita vingar eller 30 år till för tappert lidande. Sorry, min vän, alla har vi ryggsäckar som ibland kan kännas både tunga och knöliga. Men räta på ryggen, lyft blicken och se vilken förbannad tur du har som vaknat idag också. Pröva att lyssna på din omgivning, Le mot någon och om du inte har något trevligt, roligt, snällt att säga... Låt bli att säga något.. bara i dag.

Och Du som visar hjärta.. Tack ska Du ha ! Oavsett om det är för Borstahusens Kyrkliga Syförening, Amnesty , scouter, folkdansare, eller föreningen rädda grodorna, politikare, musiker eller ”bara” medmänniskor .

Det är underbart att Du finns...

Du är en plussitiv kraft som för samhället framåt

Bakåt har varit!

Inga kommentarer: